Spiksplinternieuw speelplein

maandag, 21 november 2022

Na ruim twee jaar voorbereiding is het Basisschool Kunstrijk gelukt het zanderige veld op het plein bij MFC Klarendal te veranderen in een mooi speelterrein. De kinderen van de school hebben tekeningen gemaakt met wat voor hen een leuk plein is. Met die ideeën zijn er vijf voorstellen gemaakt door een specialistisch bedrijf. De leerlingenraad heeft er uiteindelijk een keuze uit gemaakt. Er is een prachtig klimtoestel gekomen, een nestschommel, speelzand, een hardloopbaan, een koningsspel en natuurlijk de grootste wens, een Pannaveld.

Het was op 16 november een mooie dag, met een leuke opening van het schoolplein. Wat was er dan de afgelopen jaren nodig sinds de plannen ontstonden? Toestemming, draagvlak, ideeën en vooral financiën.

Toestemming gaf de gemeente Arnhem om het terrein een update te geven.
Draagvlak werd gevonden bij het bewonersoverleg, de gebruikers van het gebouw en de ouders en kinderen van de school.
Ideeën kwamen vanuit de kinderen die de mooiste tekeningen maakten en dat is mooi gestroomlijnd door het bedrijf Proludic tot een speelplein voor iedereen.
Financiën werden gevonden bij de diverse organisaties te weten:
Het bestuur De Deltascholengroep, Het Burger- en nieuwe Weeshuis, Het Menzisfonds en de Oolgaardtstichting. Dankzij hun bijdrage zijn de speeltoestellen, de atletiekbaan en de pleinplakkers gerealiseerd.

De Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem dragen zorg voor de vergroening van het plein. De boompjes en struiken worden voor de lente aangelegd. ‘We zijn erg blij met deze mooie speelplek voor de kinderen van onze school maar ook voor de kinderen van de wijk!’, aldus de school.


« naar overzicht