Opgeklaard? Het vervolg van de Klarendalse tekening uit de Volkskrant

maandag, 23 oktober 2023

Kunstenaar Jan Rothuizen bezoekt elke maand een plek waar de maatschappelijke dynamiek voelbaar is en publiceert een tekening daarvan in de Volkskrant. Afgelopen september was Klarendal aan de beurt en de dubbele pagina ging viraal het internet in en om de wijk over.

Rothuizen wandelde samen met buurtconciërge Eric door Klarendal. Deze tekening is óók onderdeel van de tentoonstelling Herbarium en vanaf vrijdag 27 oktober te zien zijn bij Plaatsmaken. De kaart is als zeefdruk te koop en is buiten in het groot te zien op de billboard van Plaatsmaken. Er zal genoeg ruimte overblijven zodat wijkbewoners en bezoekers zelf informatie aan de kaart kunnen toevoegen.

Dat kan tijdens de officiële opening op vrijdag 27 oktober om 17.00. 

Tentoonstelling 

Voor de tentoonstelling Herbarium (een verzameling gedroogde planten met naam, vindplaats, datum en verzamelaar) zijn vier kunstenaars uitgenodigd die geïnteresseerd zijn in de verschillende lagen van een omgeving. Bij de één zit dat in het aardse: in de grond en het groen waarmee we ons domein delen. Bij de ander meer in het geestelijke: in de verhalen die er liggen en in de goden die er aanbeden worden. De kunstenaars hebben elementen uit Klarendal verzameld en meegenomen de werkplaatsen in: tafelkleden werden geblauwdrukt, stenen huizen trokken op in de doka, goden getekend, wandelingen geëtst en stoffen met flarden van verhalen gevuld. Fysieke ambachten en een levendige buurt vinden elkaar in nieuw werk. 

Kunstenaars

De kunstenaars die meedoen zijn Neil Fortune, Fiona Lutjenhuis, Jan Rothuizen en Lou-Lou van Staaveren. De tentoonstelling is samengesteld door Gerda van de Glind.

Opening vrijdag 27 oktober om 17.00
Afsluitende borrel: donderdag 21 december 17.00 

Entree: gratis

Openingstijden Plaatsmaken
maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00
Klarendalseweg 82A


« naar overzicht