Nieuwsoverzicht

maandag, 04 maart 2024

Programmaboekje 2024

Aan het einde van het vorige jaar, is er een programmaboekje 2024 van de drukker gekomen vol wekelijkse activiteiten en locaties in de wijk om te ontmoeten en leuke dingen te doen.

donderdag, 30 november 2023

Tien jaar geleden: De Gouden Piramide

Volkshuisvesting ontving eind november 2013 een rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap op het gebied van architectuur en gebiedsontwikkeling: De Gouden Piramide. Deze werd uitgereikt voor het project Klarendal Modekwartier/100% XL en was de toef op de taart van de grote transitie die de woningbouwvereniging samen met bewoners, ondernemers en de gemeente Arnhem in Klarendal teweegbracht.

woensdag, 22 november 2023

Warme Winterroute 2023

In 2022 werd de Warme Winterroute voor de eerste keer georganiseerd en het bleek een gouden greep. Zie hier het programma van zaterdag 16 december 2023.

maandag, 13 november 2023

Wijkbijeenkomst over de Arnhem Oost aanpak

Klarendal is één van de vijf wijken waarvoor het Nationaal Programma Arnhem Oost is gelanceerd. Omdat er véél staat te gebeuren, organiseren bewoners op zaterdagochtend 25 november in het Posttheater een Wijkbijeenkomst om mee te praten over de te maken plannen voor de toekomst van de wijk.

maandag, 23 oktober 2023

Opgeklaard? Het vervolg van de Klarendalse tekening uit de Volkskrant

Kunstenaar Jan Rothuizen bezoekt elke maand een plek waar de maatschappelijke dynamiek voelbaar is en publiceert een tekening daarvan in de Volkskrant. Afgelopen september was Klarendal aan de beurt en de dubbele pagina ging viraal het internet in en om de wijk over.

maandag, 16 oktober 2023

Spelers gezocht

voor een kleine theatervoorstelling tijdens de Warme Winterroute!

maandag, 16 oktober 2023

Klarendalse molen moet weer schitteren!

Verplaatsing, teloorgang, restauratie, brand, herstel: molen De Kroon – ook wel de Klarendalse Molen genoemd, heeft het allemaal meegemaakt. De kap, stelling en draagconstructie zijn nu dringend aan vervanging toe. Alleen dan kan de molen blijven draaien en blijft de molen open voor publieksbezoek.

maandag, 25 september 2023

Kunstkastjes door de wijk

Buurtconciërges Eric en Perry van Klarendal en Sint Marten (aangesteld in het kader van de Arnhem Oost aanpak) stoorden zich al een tijd tijdens hun rondes aan de graffiti en viezigheid op de elektriciteitskastjes. Dat deed de burgemeester ook als hij van huis onder de Hommelsepoort door naar het gemeentehuis liep. Ze kregen het idee om iets met kunstenaars en een make-over te doen.

maandag, 25 september 2023

Gezocht: Eigenwijze Diamanten om bij ons te ‘shinen’

In project Eigenwijze Diamanten helpen we mensen om tot de beste versie van zichzelf te komen. Heb jij daar oren naar? Lees even door, dan vertellen we meer…

zondag, 24 september 2023

Buurtklusdag Klarendal/Sint Marten/Sonsbeek

Op zaterdag 28 oktober staan energiecoaches en klussers uit de wijk tussen 10.00 en 16.00 uur voor je klaar!