Koningsdag in Klarendal

vrijdag, 18 april 2014

Nederland heeft sinds een klein jaar een koning, het zal voor velen wennen zijn om het woord Koninginnedag uit ons vocabulaire te schrappen. Qua datum zit er gelukkig niet heel veel verschil in, namelijk slechts drie dagen eerder dan de afgelopen zeven decennia, 27 april. Behalve dit jaar! Omdat de verjaardag van Koning Willem Alexander in 2014 op een zondag valt, viert Nederland dit op zaterdag de 26e.

De ondernemersvereniging Hommelshopping organiseert voor de tweede maal een (rommel) markt op de Hommelstraat. Twee jaar geleden vond daar op 30 april één van de laatste Klarenmarkten plaats, de ondernemersvereniging nam er vorig jaar het stokje over waardoor die markt een iets andere kleur kreeg; “Een eigenzinnige markt met snuisterijen, rommel, lekker eten en drinken en vermaak”.  Het was gezellig en belooft dat ook dit jaar weer te worden!

Vorig jaar had óók eet- en drinkgelegenheid CASPAR uitgepakt met live muziek tot in de late uurtjes op het terras bij het hotel. Dit jaar is er een samenwerking aangegaan met Goed.proeven én met Huis van Puck en Arnhems Talent.

Natuurlijk is er in het centrum van Arnhem ook het Oranjefees. Maar voor een feestelijk gevoel tijdens de eerste officiële Koningsdag is het niet nodig Klarendal écht te verlaten!

[klik ook op de poster voor het volledige programma uitvergroot!]


« naar overzicht