Klarendal op Radio 1

donderdag, 09 januari 2014

In 2007 was de NCRV in de wijk, “Durf te geloven in je wijk” was de titel van een campagne waarin tv-programma’s en een speciale website van de NCRV de Arnhemse wijk Klarendal volgde. Op oudejaarsdag 2013 kwam Maarten Bleumers weer eens op bezoek, maar nu voor het Radio 1 programma De Ochtend waarvoor hij de rubriek ‘De Minimaatschappij’ maakt.

Hij probeert het nieuws vanaf wijkniveau te belichten en gaat daarover in gesprek met bewoners uit de wijk. In de eerste week (1 t/m 10 januari) zijn daar al paardenslager Willem, Clown Bennie, Thea, Carla Dieperink, Gerrit Dassen, Simone en bezoekers van Villa Klarendal aan het woord gekomen over onderwerpen varierend van de participatiewet, Vitesse en politiek in het algemeen. De uitzendingen waren iedere ochtend om 9.50u, bij het publiceren van dit bericht nog één dag te gaan.

De volgende twee weken zal verslaggever Maarten zich in andere wijken van Nederland bevinden, daarna is hij weer een week in Klarendal. Volgens planning zal dit patroon zich de komende maanden herhalen.

Alles is terug te luisteren! Ga naar Radio 1/De Ochtend en zoek op ‘Minimaatschappij’, daar rollen alle uitzendingen op het scherm.

Of zo: over vuurwerk 1 januari / over open grenzen 2 januari / over nieuwe regels 3 januari / over de verzorgingsmaatschappij en participatiewet op 6 januari / over Vitesse op 7 januari / de paardenslager aan het woord op 8 januari / over politiek in het algemeen 9 januari / vernieuwde ontwikkelingen vanuit meerder perspectieven bekeken op 10 januari

Veel plezier met terugluisteren en stem op werkdagen af op Radio 1 om 9.50u!


« naar overzicht