Keti Koti multicultureel Festival KleurRijk Klarendal

vrijdag, 09 juni 2023

De wijk Klarendal is een zeer diverse wijk wat betreft culturele en etnische achtergrond. In de wijk wonen vrij veel mensen van Surinaamse en Antilliaanse achtergrond. Daarom wordt op 2 juli op Bouwspeelplaats De Leuke Linde het Keti Koti multicultureel festival onder de naam “KleurRijk Klarendal” georganiseerd. De dag is van 11:00-20:00 uur.

Om 11:00 uur is er een gezamenlijke multiculturele brunch die voor alle wijkbewoners open staat.

Rond 12:00 uur zal er een korte christelijke viering zijn, met muziek waarin de herdenking van Keti Koti centraal staat met verhalen uit het slavernijverleden van Suriname en de Nederlandse Antilliaanse eilanden.

Vanaf 14:00 uur begint het middagprogramma. Daarin kunnen bezoekers genieten van optredens van diverse muzikanten en muziekgroepen vanuit de diverse culturele achtergronden. Er zullen diverse workshops zijn over koken, sport en dans. Tijdens de dag worden hapjes en drankjes tegen een redelijke prijs verkocht, waarmee ook de mond kennis kan maken met de rijke culturele verscheidenheid in de wijk. Er is voldoende zitplek om met elkaar in gesprek te gaan en ruimte om elkaars verhalen te delen.

Dit festival wordt georganiseerd onder de vlag van de Landenkookgroep Klarendal, een bewonersinitiatief in Klarendal in nauwe samenwerking met christelijke wijkgemeenschap Villa Klarendal.

Volledig programma volgt op VillaKlarendal.nl/nieuws


« naar overzicht