Inspiratie en troost met etalageroute

maandag, 30 november 2020

Urenlang winkelen voor de feestdagen met een tussenstop voor een kop koffie met taart is er dit jaar helaas niet bij. Toch willen de ondernemers uit het Modekwartier wat sfeer brengen in deze donkere tijden. Daarom trekken ze alles uit de kast om bezoekers in december te trakteren op overweldigende, feestelijke etalages. Om te inspireren, maar ook om wat extra troost en vreugde te brengen in deze vreemde winterperiode.

In het Modekwartier kun je perfect terecht voor je feestinkopen. Niet alleen vind je hier enorm veel bijzondere, vaak handgemaakte, producten, je kunt er ook gezellig, rustig én veilig winkelen, omdat de wijk in de luwte van de binnenstad ligt. En dankzij de bijzondere decemberetalages is het Modekwartier zelfs na sluitingstijd van de winkels de moeite van een bezoek waard. Winkelen kan tenslotte ook gewoon vanuit de luie stoel. Het merendeel van de ondernemers heeft een eigen webwinkel.

Van Jansbuitensingel naar Klarendalseweg

De etalageroute gaat van start bij het Rembrandttheater, waar het Modekwartier goed vertegenwoordigd is in de etalage expositie van diverse kunstenaars en creatieve ondernemers uit Arnhem. Vanuit daar loop je via de Hommelstraat of de Spoortstraat via de Hommelpoort naar de Sonsbeeksingel en omhoog naar de Klarendalseweg.

Vanaf 3 december zijn alle deelnemende winkels in het Modekwartier de hele maand geopend van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Uiteraard houden de ondernemers rekening met de Corona maatregelen. Er doen 28 ondernemers mee aan de route, maar ook andere ondernemers hebben uiteraard prachtige producten te bieden.

Met liefde gemaakt

De ondernemers in Klarendal ontwerpen en verkopen hoogwaardige producten waaraan ze met liefde voor hun vak werken in hun atelier en winkel. De cafés en restaurants in het Modekwartier behoren tot de hotspots van Arnhem en omstreken. Veel horeca heeft momenteel een afhaaloptie, dus zelfs een lekker warm drankje tijdens het bezichtigen van de etalages behoort tot de mogelijkheden.

Deelnemende etalages zijn te herkennen aan de gouden ‘modekwartier etalageroute’ sticker en cirkels in de etalages


« naar overzicht