In Memorium: Hans A. Ignatius

donderdag, 27 februari 2014

Vanmorgen hebben familie, vrienden en buurtgenoten in de aula van Moscowa afscheid genomen van Hans A. Ignatius. Hans was de markante kunstenaar die de laatste 10 jaren op het hoekje van de Akkerstraat en de Agnietenstraat woonde, ook daarvoor was hij al decennia woonachtig in Klarendal. Hans kamptte al langer met zijn gezondheid, maar zijn overlijden kwam toch als een klap.

De afgelopen periode hebben buurtbewoners zich ontfermd over Hans en zijn hondje Meisje 3. Na zijn overlijden hebben ze familieleden geholpen met het inwilligen van allerlei wensen die Hans had uitgesproken over zijn uitvaart. Er heerste een heus buurtgevoel.

Tevens is het hen gelukt om in plaats van een rouwadvertentie in de Gelderlander, een prachtig pakkend stuk te laten schrijven door redacteur Peter Kemperman. Een In Memorium schrijven is daarmee haast overbodig geworden, de tekst dekt geheel de lading van wat Hans A.Ignatius was.

Tijdens de rouwdienst sprak o.a. ook buurtpastor Geert Rozema, ook hij wist treffend Hans’ positie in de wijk Klarendal te verwoorden. Buurtgenoten hadden aan het einde van de dienst een prachtig portret voor iedereen geprint – gemaakt door fotografe Tatiata Leijn – met daarop de tekst ‘Ajuu paraplu’, want zo nam Hans altijd afscheid.

Klarendal is een bijzonder figuur armer geworden. Niet door iedereen even geliefd, maar hij zal gemist worden.


« naar overzicht