Het Grote Klarendal Sint Marten wijkboek is af

maandag, 03 juni 2019

In de maand maart van dit jaar hebben bewoners uit Sint Marten en Klarendal meegedaan aan de workshopreeks Gevleugelde Vrienden van het Wijkatelier. Deze workshopreeks werd gehouden bij wijkpartners: het Inloophuis Sint Marten, De Nieuwe Hommel bij Vitale Verbindingen, De Wasplaats en Villa Klarendal in MFC Klarendal. Bewoners gingen in gesprek met elkaar, wisselden uit over hun leven en zo werd er een weelde aan wijkverhalen verzameld. Aan de hand van die verhalen zijn samen tekeningen en teksten gemaakt, die zijn gebundeld in Het Grote Klarendal Sint Marten Wijkboek. Het boek is zondag 2 juni gepresenteerd in Villa Klarendal.

Buurtbingo in Villa Klarendal

Tijdens de wekelijkse zondagbrunch bij Villa Klarendal in het MFC aan het Kazerneplein, organiseerde het Wijkatelier een buurtbingo: alle prijzen die gewonnen konden worden kwamen allemaal uit de wijken. Zo boden ervaringsdeskundigen van Vitale Verbindingen diverse diensten aan, als ook gratis pannenkoeken, kunnen winnaars gratis mee eten bij o.a. de wekelijkse buurtmaaltijd in het Inloophuis, bood Ritmiek Dans & Muziek in de oude Sint Janskerk gratis dans- of muzieklessen aan, De Wasplaats liet winnaars met wasnoten en een gratis wasbeurt naar huis gaan, en uiteraard zaten er ook Wijkatelier prijzen tussen. Een bijzondere prijs was voor iedereen: een sneak preview van Het Grote Klarendal Sint Marten Wijkboek!

Boekpresentatie

Want daar ging het deze zondag natuurlijk voor een groot deel ook over: kunstenares Krista Burgers deed de eindredactie van Het Grote Klarendal Sint Marten Wijkboek en deelnemers aan de workshopreeks konden niet wachten op het eindresultaat. Allen zochten naar de bladzijde waar hun wijkverhaal terecht was gekomen en bekeken alle andere verbeelde wijkverhalen. Villa Klarendal bezoekers waar het project te gast was, waren blij verrast. En Yonne was super trots dat haar beeld de voorkant van het boek is geworden (foto)!

Het Grote Klarendal Sint Marten Wijkboek gaat op tournee langs de locaties waar de workshops zijn gehouden. Hou daarvoor de Facebook pagina @wijkatelier in de gaten.

Het wijkatelier heeft zijn thuisbasis in het Inloophuis in Sint Marten en wordt ondersteund door de cultuurmakelaar van Rozet/Kunstbedrijf Arnhem.


« naar overzicht