Doe je mee met Buurttuin MFC ?

woensdag, 07 september 2016

Misschien heb je de buurttuin al gezien op het terrein van het MFC Klarendal? Er is ruimte voor meer deelnemers. Dus vind je het leuk om te tuinieren, of vind je het leuk om iets te organiseren voor de buurt, dan ben je van harte welkom. We zijn bezig met het maken van plannen om deze tuin nog meer aan de wijk en de mensen die er wonen te verbinden.

Klarendalseweg. Vele wijkbewoners hebben bij het voorbijgaan al een praatje gemaakt.

Nadat er toestemming van de gemeente Arnhem was, konden we aan het opbouwende werk beginnen. Allereerst moest het stuk gras ‘moestuinklaar’ gemaakt worden. Vervolgens hebben we de bakken opgebouwd uit oude stoeptegels. Het zijn zogenaamde ‘sluitelgattuinen’ met in het midden een cirkel waar we tuinafval in kunnen doen zodat de bak zichzelf composteert. De zomer kenmerkt zich door water geven, zaaien, planten, oogsten en de tuin zo goed mogelijk bijhouden.

Regelmatig hebben we hulp van Roxanne, Alexander, Richard en zijn zoontje. We zijn op zoek naar nog meer enthousiaste mensen die 1x per week gezamenlijk in de moestuin willen werken. Wij spreken meestal op woensdag- of donderdagavond om ca. half 7 af.  Af en toe vinden we het leuk om gezellig samen te eten van de oogst. Als je geïnteresseerd bent, kom gerust een keertje langs.

En mocht iemand nog tips hebben:

  • we willen graag een vast waterpunt, bij voorkeur met grond- of hemelwater.
  • tevens hebben we voor het hoge gras een grastrimmer nodig die op een accu werkt.

Voor al het bovenstaande kun je langskomen op genoemde avonden of contact opnemen met één van ons:

Ellen (06-50900602)

Marnette (06-39669976)

Annie (06-10662594)


« naar overzicht