De grote Sinterklaas actie

zaterdag, 21 november 2020

In Klarendal zijn al enkele jaren meerder organisaties actief om kinderen van ouders met een minimum inkomen toch een mooi Sinterklaas feest te laten beleven. Juist in deze tijd kunnen we behoefte hebben aan warmte en liefde en die organisaties ontmoeten elkaar in dit vreemde coronajaar!

Het Web

Het Web, gevestigd aan Klarendalseweg 366, biedt ambulante begeleiding en specialistische zorg aan mensen die hun zelfredzaamheid en regie op hun eigen leven (weer) willen vergroten. Het Web zoekt zowel de mensen zie zich voor de Sinterklaas actie aan willen melden als de gulle Sinten die een paar euro’s of cadeaus kunnen missen. Contact voor vragen maak je via aranka@het-web.nl of door binnen te lopen.

Inloophuis Sint Marten

De plek waar wijkbewoners binnen kunnen lopen om anderen te ontmoeten, deel te nemen aan een activiteit of voor een gerichte vraag: al jaren zamelen bezoekers, vrijwilligers en betrokkenen speelgoed in omdat alle kinderen een Sinterklaas feest verdienen. Dit jaar trekt de jaarlijkse actie op met Het Web om nog meer kinderen te bereiken. Er staan in het Inloophuis al enkele tassen klaar die met een rondgang door de buurt gevuld is met kinderspeelgoed. Meer is altijd welkom! maarten@inloophuissintmarten.nl

Sugar Hill

Arnhems voetbaal icoon Theo Janssen is frequente bezoeker van Sugar Hill, Klarendalseweg 192, én exploiteert zijn bijnaam Dikke Prins. Na boek en biertje, is er nu ook een burger. Tijdens de koffieleut bedacht hij iets willen doen voor Klarendal, voor mensen die in de bijstand zitten of leven van de voedselbank. Het personeel van Sugar Hill heeft in coronatijd aanmerkelijk meer ruimte voor ideeën, dus vielen ook hier dingen samen: €2,50 van het menuutje (Dikke Prins burger en Dikke Prins biertje) gaat naar de Sinterklaas actie van de samenwerkende partijen. Sugar Hill is te bereiken per telefoon 0263892010

De Wasplaats

Doordat er een potje geld beschikbaar komt via zowel de Dikke Prins actie als ook andere donaties, kunnen kinderen een verlanglijstje samenstellen waar aan voldaan kan worden. Ook de vrijwilligers van De Wasplaats zullen helpen met het samenstellen en inpakken van de Sinterklaas pakketjes.

—–

Foto: De Wasplaats (vanaf 23 november weer 3 dagen per week open) komt met etalage alvast in de stemming.


« naar overzicht