Ambassadeur voor Vrienden van de wijkkrant

donderdag, 28 juli 2022

Heidi: ‘De wijkkrant is toegankelijk omdat ie bij iedereen op de mat valt’

De wijkkrant verkeert in financiële nood. Het Bewonersoverleg vindt het belangrijk dat de wijkkrant in zijn huidige vorm blijft bestaan en heeft een actie opgezet voor extra inkomsten. Ambassadeurs in de wijk helpen hierbij om de boodschap te verspreiden. Heidi Willemsen is een van hen.

Door Karin Veldkamp

Ze is geen geboren en getogen Klarendalse…..maar wie kent haar niet. Ze heeft het Jeugdcentrum Vogelwijk nieuw leven ingeblazen, is lid van het Bewonersoverleg en vaak te vinden bij de Leuke Linde als vrijwilligster. En dat naast baan en gezin. Hoe ze dat allemaal doet?  “Gewoon, door hard te werken!”

Op de vraag wat de wijkkrant voor haar betekent, steekt Heidi van wal. “De papieren versie van de wijkkrant is voor iedereen toegankelijk omdat die lekker op je deurmat valt. En dat is gelijk de meerwaarde van een papieren krant. Zelf lees ik hem graag, want je wordt op de hoogte gehouden van het wijknieuws en dat is vooral fijn voor de wat oudere mensen die meestal geen social media hebben.

En dat die goed wordt gelezen blijkt ook wel uit vragen die vorig jaar gesteld werden om een groene wijkagenda op te stellen, of de vraag om een idee aan te dragen voor het Piramidegeld (red: een bedrag van 10.000 euro dat in Klarendal besteed kon worden). Daar kwamen veel reacties op. En het is gewoon een mooie krant; kleurrijk, makkelijk leesbaar en allerlei mensen worden aan het woord gelaten. Heel afwisselend dus. Ik ga voor het behoud van zeven wijkkranten per jaar”,  zegt ze tevreden.

Op de teller staat net over de 2600 euro. Veel dank! Doe je mee? De crowdfunding actie staat op gofundme.com. De opbrengst van de actie dient als buffer om voorlopig door te kunnen. De werkgroep zoekt ondertussen naar een duurzame oplossing.

Foto © Zefanja Hoogers


« naar overzicht