Alle kinderen spelen op het wijkplein

woensdag, 07 september 2016

Juf Martiene van basisschool Kunstrijk (samen met een aantal fanatieke moeders!) heeft zich er alle jaren hard voor gemaakt, en vandaag was het dan zover. Het Kazerneplein heeft een aantal speeltoestellen voor alle kinderen uit de wijk!

Sinds begin 2014 is de wijk een MFC met wijkplein rijker, het Kazerneplein. Het plein is groot en groen en multifunctioneel (met moestuin). Wat écht mistte, waren speeltoestellen voor de kinderen van Basisschool Kunstrijk en voor de kinderen uit de buurt.

Er waren veel bezwaren: de (landschaps) architect had er niet op gerekend, omdat het een openbaar plein is moest het onbewaakt ook veilig zijn en niet alleen voor schoolgaande kinderen, de financiën moesten geregeld worden, het ontwerp moest bij zowel het plein als de gebouwen passen…

Na drie jaar wikken, wegen en overleggen was het dan zo ver: het Kazerneplein is voorzien van een aantal speeltoestellen ontworpen in industriële stijl, open en passend bij het terrein. Er staan geen hekken omheen, want ook na school kunnen alle kinderen er aan hangen en mee spelen.

Juf Martiene van basisschool Kunstrijk (samen met een aantal fanatieke moeders!) heeft zich er alle jaren hard voor gemaakt en is constant in gesprek geweest met het bewonersoverleg, de gemeente Arnhem, alle gebruikers van het plein en alle relevante partners. De financiën zijn rond gekomen van Deltascholen, het Bewonersoverleg en Jantje Beton, dienst Stadsbeheer zorgt voor het onderhoud.

Op de eerste woensdag van het schooljaar was het ’s ochtends feest op het Kazerneplein: er werd muziek gemaakt en gedanst door theater Klaren Taal, er waren hapjes van Villa Klarendal, Vitesse was op bezoek om de kinderen te animeren én wethouder Ine van Burgsteden knipte het lintje door. Spelen maar! “Samenwerking heeft tot dit mooie resultaat geleid voor de wijk! ” aldus de wethouder.


« naar overzicht