21 juni – Dag van de Architectuur 2014

donderdag, 05 juni 2014

Met als landelijk thema ‘Mensen maken de stad!’ wordt op zaterdag 21 juni a.s. de Dag van de Architectuur georganiseerd. Wat voorheen moeilijk of een randverschijnsel was, is nu mogelijk en een hot topic: iedereen kan met eigen initiatieven de stad verbeteren. Er ontpopt zich een golf aan nieuwe creativiteit en initiatieven ‘van onderaf’. Bewoners en gebruikers zitten steeds vaker zelf aan de knoppen van hun gebouwde omgeving: Mensen maken de stad!

Ook in Arnhem zullen op verschillende locaties in de stad rondleidingen, lezingen en andere activiteiten plaatsvinden. Enkele van de te bezoeken locaties zijn Coehoorn Centraal, Bartok Park, Rozet, Roof Garden Arnhem en zo ook het onlangs geopende MFC Klarendal.

Het MFC Klarendal staat op het terrein van de voormalige Menno van Coehoornkazerne, midden in de wijk Klarendal. Het gebouw is eind 2013 opgeleverd en ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond.
Het MFC is het ‘hart van de wijk’ geworden en heeft een breed aanbod aan voorzieningen gekregen, zoals een basisschool, een consultatiebureau, een kinderdagverblijf, een Centrum voor Jeugd en Gezin, het buurthuis, diverse kantoorruimten, een danszaal, een sportschool en een sportzaal.
Op deze dag worden er rondleidingen door het gebouw verzorgd. Daarbij zal er door de architect en de betrokken personen uit het MFC een toelichting worden gegeven op het ontwerp, de ontwikkeling en het huidige gebruik van het MFC Klarendal.

Locatie: Kazerneplein 2
Tijdstip: 12.00 – 16.00 uur
Meer informatie: www.dagvandearchitectuur-arnhem.nl


« naar overzicht