HET SOCIALE WIJKTEAM KLARENDAL

Zorg en ondersteuning in de wijk – ‘Zo doen we het in Arnhem’

Gemeenten zijn per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor (jeugd)zorg, welzijn, werk en inkomen. Er verandert veel, ook in Arnhem. De gemeente Arnhem wil de ondersteuning sneller, beter en dichtbij huis leveren door de zorg en ondersteuning anders te organiseren. Dit gebeurt vanuit wijkteams, met coaches die u gemakkelijk kunt aanspreken. En door mensen te stimuleren om te kijken naar hun eigen mogelijkheden.

De wijkteams zijn verantwoordelijk voor inwoners die te maken hebben met jeugdzorg, de participatiewet, Wet Maatschappelijke Ondersteuning en passend onderwijs.

Alle wijkteams van Arnhem Noord West houden kantoor op de 1e verdieping van MFC Klarendal. U kunt daar binnenlopen tijdens kantooruren, maar ook via de gegevens in de rechterkolom van deze pagina zijn ze telefonisch of online te bereiken.

WijkteamKlarendal_MFC

v.l.n.r. Pieternel der Zouwen (volwassenencoach), Lenie ten Velde (jeugdcoach), Wilma van de Berg (volwassenencoach) en Corwin van Soest (jeugdcoach); de coaches met focus op Klarendal voor het wijkteam kantoor op de 1e verdieping van het MFC.

HET WIJKTEAM LEEFOMGEVING

Sinds oktober 2016 werken er ook Wijkteams Leefomgeving in de gebieden. Zij vervangen de taken van de voormalige wijkregisseurs. Het gebied Noord West omvat de wijken Klarendal, Sint Marten, Sonsbeekkwartier, Burgemeesterswijk, Hoogkamp, Klingelbeek, Heijenoord en Lombok. Vanuit een plek in de wijk gaan zij zich bezighouden met zaken als veiligheid, onderwijs, openbare ruimte, eigenlijk met alles wat speelt in de wijk. Uitzondering is Zorg & Welzijn, want daar houdt het Sociale Wijkteam zich voornamelijk mee bezig.

foto-team-nw

 

De leden van het team betrokken bij Klarendal, zijn te bereiken per telefoon of e-mail:

Silvia Groosman, silvia.groosman@arnhem.nl, tel. 06-53426901  (links)

Fred de Bruijn, fred.de.bruijn@arnhem.nl, tel. 026-3775097 (rechts)

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren