WIJKKRANT KLARENDAL

Wijkkrant Klarendal is een publicatie van het bewonersoverleg Klarendal (het voormalige wijkplatform) met een onafhankelijke vrijwillige redactie. De wijkkrant wordt hier zeven keer per jaar als PDF gepubliceerd en is gelijk aan de gedrukte krant.

WIJKKRANTEN 2020 IN PDF

GEZOCHT: REDACTEUREN

Ben jij nieuwsgierig naar de wijk waar je in leeft? Vind je het makkelijk om mensen aan te spreken? Kan je met je toetsenbord overweg en lijkt het je wel wat om je ervaringen op te schrijven in een Word document? Dan ben jij misschien wel een toekomstig redacteur voor de wijkkrant van Klarendal!

Wijkkrant Klarendal bestaat al weer meer dan  45 jaar. Er wordt weleens gezegd dat het de eerste wijkkrant van Arnhem is. Redactieleden komen en gaan al die jaren en altijd zijn we eigenlijk wel op zoek naar vers bloed.

Redactieleden hebben altijd verschillende motivaties om bijdrages te leveren aan de wijkkrant. Of ze houden van journalistiek, óf ze zijn gezond nieuwsgierig, óf ze willen de wijk vanaf een andere kant leren kennen – hoe dan ook beleven ze er altijd een uitdaging in. Redacteuren hebben soms door omstandigheden ineens minder tijd; dat kunnen nieuwe banen zijn, kinderen, verhuizingen. Of gewoon, soms is na een aantal jaren de rek er weer uit. En dat is goed.

Maar de wijkkrant is nog steeds hét bindende medium van een wijk, waarin je kunt lezen over de laatste ontwikkelingen op het stadhuis die Klarendal aangaan, wat gebeurt er op de scholen en in het MFC, hoe staat het met de gewone man op straat, waar heeft het bewonersoverleg het over, wie ondernemen er in de wijk – en ga zo maar door. Voor alle bewoners van Klarendal staat altijd wel iets wat hen aanspreekt. Tenminste, dát is de bedoeling van de wijkkrant.

We vergaderen per krant twee keer. We vragen dus 14 maandagavonden van je tijd + de tijd die je neemt om iets te maken. We vragen ook of je mee wilt denken over actualiteiten, ontwikkelingen en relevante onderwerpen voor de lezers van de krant.

Zie jij ook een uitdaging? Kan jij overweg met mensen, je toetsenbord, je nieuwsgierigheid en je e-mail? Mail dan naar wijkkrant@klarendal.nl en misschien ben jij degene die de redactie komt versterken!

DE NEE-NEE STICKER

De gedrukte wijkkrant wordt huis-aan-huis bezorgd op de ca. 3800 huishoudens die de wijk rijk is. Óók in de brievenbussen waar een NEE-NEE sticker op zit geplakt.

Wij hebben daar het volgende idee over:

De wijkkrant van Klarendal is een niet-commerciële krant die wordt samengesteld door en voor bewoners. Er staan berichten in die voor alle bewoners van de wijk van belang kunnen zijn. Een niet commerciële krant en wordt gemaakt van gemeenschapsgeld. Dat wat wordt gemaakt van gemeenschapsgeld, behoort die gemeenschap toe. Het is dus geen ongeadresseerd drukwerk, omdat hij voor de bewoners van Klarendal wordt gemaakt waarvan elke bewoner een geadresseerde is.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren