HET SOCIALE WIJKTEAM

DE ZORG VERANDERT. WAT VERANDERT ER IN ARNHEM?

Gemeenten zijn per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor (jeugd)zorg, welzijn, werk en inkomen. Er verandert veel, ook in Arnhem. De gemeente Arnhem wil de ondersteuning sneller, beter en dichtbij huis leveren. Door de zorg en ondersteuning anders te organiseren. Dit gebeurt vanuit wijkteams, met coaches die u gemakkelijk kunt aanspreken. En door mensen te stimuleren om te kijken naar hun eigen mogelijkheden.

De wijkteams zijn verantwoordelijk voor inwoners die te maken hebben met jeugdzorg, de participatiewet, Wet Maatschappelijke Ondersteuning en passend onderwijs.

De wijkteams voor Arnhem Noord West – dus ook voor Klarendal – zijn te bereiken via de gegevens in de rechterkolom van deze pagina. Of loop eens naar de eerste verdieping van het MFC.

WijkteamKlarendal_MFC

Pieternel de Zouwen (coach volwassenen), Lenie ten Velde (coach jeugd), Wilma van den Berg (coach volwassenen) en Corwin van Soest (jeugd coach) in MFC Klarendal.

WIJKTEAM LEEFOMGEVING

Sinds oktober 2016 werken er ook WIjkteams Leefomgeving in de gebieden. Het gebied Noord West omvat de wijken Klarendal, Sint Marten, Sonsbeekkwartier, Burgemeesterswijk, Hoogkamp, Klingelbeek, Heijenoord en Lombok. Vanuit een plek in de wijk gaan zij zich bezighouden met zaken als veiligheid, onderwijs, openbare ruimte, eigenlijk met alles wat speelt in de wijk. Uitzondering is Zorg & Welzijn, want daar houdt het Sociale Wijkteam zich voornamelijk mee bezig.

foto-team-nw

 

De leden van het team zijn te bereiken per telefoon of e-mail:

Silvia Groosman, silvia.groosman@arnhem.nl, tel. 06-53426901 (links)

Fred de Bruijn, fred.de.bruijn@arnhem.nl, tel. 026-3775097 (rechts)

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren