Vrolijk Pasen met de Paastas

vrijdag, 19 april 2019

Vandaag Goede Vrijdag hebben meer dan 225 buurtbewoners uit Klarendal, Sint Marten en Spoorhoek hun Paastas gekregen. Tientallen vrijwilligers hebben de afgelopen periode hard gewerkt om alle goederen te verzamelen, te sorteren en te verdelen over de 275 tassen gevuld met etenswaar om een fijne paasmaaltijd te kunnen samenstellen.

Samenwerking

De Paastassen actie is ontstaan in het Inloophuis Sint Marten en Villa Klarendal om de minder bedeelden onder ons na de vastentijd wat extra’s te gunnen en is op gepakt door vele organisaties actief in de wijken. Bewoners brachten luxere leuke producten in, de Albert Heijn filialen aan de Velperbuitensingel, Rozet, de Lawick van Pabsstraat en de Klarendalseweg brachten eveneens producten in.

Verdere hulp kwam van de voedselbank, uit De Wasplaats, molen de Kroon en Basisschool Kunstrijk. Alle 225 buurtbewoners hadden een briefje thuis gekregen en kwamen de tas ophalen onder het genot van een lekkere kop soep.

De overige tassen krijgen vast een bestemming!

Appie, Job, Theo, Gerard, Lies en Sandra zijn druk geweest met de 275 Paastassen! Zij zijn slechts een paar van de vele vrijwilligers. De distributie vond plaats in MFC Klarendal.


« naar overzicht