Reportage – Leven in mislukte wijken

vrijdag, 16 augustus 2013

Vanwege zomervakantie een wat late vondst; op zaterdag 3 augustus streek de Volkskrant in Klarendal neer. Het Sociaal Cultureel Planbureau kwam met de conclusie dat alle inspanningen in de Vogelaarwijken voor niets zijn geweest. Ron Onstein – voorzitter van Bouwspeelplaats de Leuke Linde – klom in de pen “Alles beter sinds we Vogelaarwijk zijn”

Helaas is het artikel online niet leesbaar voor niet-abonnees. Zowel bewoners als beleidsmakers zijn geïnterviewd, maar ook sociologen die reageren op de conclusies van het SCP. VK: “Dat een rapport dat overheidsbeleid evalueert kritisch wordt ontvangen, is tamelijk gangbaar, maar niet vaak gaan de reacties zoveel kanten op als nu.”

Het artikel schetst de hoge verwachtingen die er geschept zijn vanwege de groteske aankondigingen in 2007, de teleurstellingen, gaat dieper in op het begrip ‘maakbaarheid’ van de samenleving, het zes jaar eerder dan toegezegd stoppen van dit beleid, de tegenstelling van links en rechts in Den Haag en zo meer.

“Vraag het de Klarendaller! Vraag het de Arnhemmer! Zo doet u ons bewoners en vrijwilligers tekort.” had Onstein gemaild. Hij kreeg een A4tje terug, met afsluitend “Het is absoluut niet onze bedoeling geweest om u en uw medebewoners of bewoners van andere aandachtswijken te kort te doen.” Én een reportage in de Volkskrant over ‘Leven in mislukte wijken’


« naar overzicht