Oranje containers in Klarendal

maandag, 19 februari 2018

Verspreid over Klarendal staan 9 ondergrondse containers voor PMD-afval. Deze zijn voor Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen (blikjes) en Drankkartons (melkpakken e.d.). Ze hebben een extra likje oranje verf gekregen.

Waarom?

Het scheiden van PMD-afval gaat nog vaak mis. Er wordt namelijk ook restafval in de PMD-container gegooid. En dat is jammer. Want van plastic, blikjes en drankkartons kunnen we weer nieuwe dingen maken. Maar als er restafval bij zit dan kan dat niet. Restafval mag dus niet in de PMD-container.

Proef in Klarendal

Vergissen is menselijk en dat gebeurt in heel Arnhem, sterker nog, in heel Nederland. Dit kost een hoop geld en dat willen we zien te voorkomen. De gemeente Arnhem zoekt naar een oplossing. Van buurtbewoners kregen wij de tip dat het verschil tussen een container voor PMD en een container voor restafval niet erg groot is. Hier zit wat in en daarom hebben we nu een proef bedacht om de PMD-containers meer op te laten vallen.

Meedoen

De containers voor PMD-afval krijgen extra oranje accenten. We denken dat u zich daardoor minder snel gaat vergissen. Zo houden we “schoner” afval over. U ontvangt een flyer op de deurmat als de proef begint. Meedoen is heel makkelijk: gooi alléén nog maar PMD-afval in de oranje containers. Ook de bewoners van laagbouw kunnen meedoen: doe in de oranje mini-container (kliko) alléén PMD-afval (en geen restafval).

 

Dank u wel!

 

Afzender: gemeente Arnhem


« naar overzicht