AFBRAAK SPORTHAL

Rondom de feestdagen van 2011 werd de sporthal afgebroken. Deze sporthal stamde uit de jaren ’70/’80 en werd de laatste jaren voornamelijk gebruikt door de kickboxschool van Fred Royers. Deze kreeg een tijdelijk onderkomen aan de Hommelseweg en krijgt in het MFC weer een nieuwe plek.

Het terrein is ondertussen een braakliggende, klaar om binnenkort de bouw te starten.

GROEN LICHT DECEMBER 2011

Op een druilerige ochtend van woensdag 21 december, kwamen wethouder onderwijs Luuk van Geffen, projectleider Karel Stolk, bewoners en de pers bijeen om de uiteindelijke beslissing aan te horen; groen licht – het MFC komt er! Wat daaraan vooraf ging kunt u lezen in het MFC archief.

Van Geffen: “We hebben alle risico’s nog eens exact in beeld gebracht. We bouwen immers niet voor de leegstand. Het blijkt verantwoord om het MFC te bouwen. Als we een kleiner ontwerp hadden moeten maken, hadden we één tot twee jaar vertraging opgelopen en extra kosten moeten maken.” Ook de culturele bestemmingen van het kazernegebouw ingevuld door Volkshuisvesting Arnhem (het Kunstbedrijf en het Huis van Puck) en de vele sportaccomedaties die in de planning lagen, zijn toegevoegde waardes om tot uitvoering over te gaan.

Download hier het persbericht wat deze dag is verspreid. Bekijk ook het filmpje in de rechterkolom wat Kanaal 13 deze dag maakte.

Terug naar MFC >>