NIEUWS SEPTEMBER 2011

Het terrein aan de Klarendalseweg van de voormalige Menno van Coehoornkazerne is in opspraak. In augustus 2011 ging de kogel door de kerk qua bestemming van het monumentale hoofdgebouw, maar daar waar nu nog de Reizende Tuin ligt en waar het MFC gebouwd moet gaan worden hebben vertragingen al hun intrede gedaan. Eerst kwam Wijkkrant Klarendal uit met voorpagina nieuws, enkele dagen daarna was ook de Gelderlander in het onderwerp gedoken.

Oplevering van eind 2012 zal door bezuinigingen en omstandigheden helaas niet haalbaar zijn.

MAQUETTE

Sinds januari 2011 staat er een maquette van het Multi Functionele Centrum in de wijkwinkel:

BUITENRUIMTE

Voor de openbare ruimte MFC Klarendal Arnhem is in opdracht van Dienst Stadsontwikkeling in december 2010 een voorlopig ontwerp afgerond. Klik op onderstaand beeld om dit document te downloaden (7,5 MB):

EERDER

Over het terrein is eerder in 2009 een programma van eisen opgesteld over de ruimte er omheen en is de architect gekozen voor de toekomst.

Vooralsnog is er door de gemeente een zogenaamde Reizende Tuin geplaatst zodat het braakliggende terrein gebruikt kan worden door bewoners; een miniparkje wat verhuist zodra de plek bebouwd gaat worden. Het ontwerp van deze reizende tuin is hier te downloaden (8,5 MB).

PERSBERICHT REIZENDE TUIN

Januari 2011; de gemeente Arnhem bericht over haar Reizende Tuinen. Download hier het persbericht.

AFBRAAK SPORTHAL en GROEN LICHT DECEMBER 2011

Rondom de feestdagen van 2011 werd de sporthal afgebroken. Deze sporthal stamde uit de jaren ’70/’80 en werd de laatste jaren voornamelijk gebruikt door de kickboxschool van Fred Royers. Deze kreeg een tijdelijk onderkomen aan de Hommelseweg en krijgt in het MFC weer een nieuwe plek.

Het terrein is ondertussen een braakliggende, klaar om binnenkort de bouw te starten.

Op een druilerige ochtend van woensdag 21 december, kwamen wethouder onderwijs Luuk van Geffen, projectleider Karel Stolk, bewoners en de pers bijeen om de uiteindelijke beslissing aan te horen; groen licht – het MFC komt er! Wat daaraan vooraf ging kunt u lezen in het MFC archief.

Van Geffen: “We hebben alle risico’s nog eens exact in beeld gebracht. We bouwen immers niet voor de leegstand. Het blijkt verantwoord om het MFC te bouwen. Als we een kleiner ontwerp hadden moeten maken, hadden we één tot twee jaar vertraging opgelopen en extra kosten moeten maken.” Ook de culturele bestemmingen van het kazernegebouw ingevuld door Volkshuisvesting Arnhem (het Kunstbedrijf en het Huis van Puck) en de vele sportaccomedaties die in de planning lagen, zijn toegevoegde waardes om tot uitvoering over te gaan.

Download hier het persbericht wat deze dag is verspreid.