Kledingbeurs in De Wasplaats

maandag, 18 februari 2019

In de huiskamer van Klarendal, wijkwasserette de Wasplaats, hebben de dagelijkse gezichten nogal gewisseld het afgelopen jaar. Maar ondertussen is het team wel uitgebreid en zijn er maar liefst zes vrijwillige gastvrouwen! Mede dankzij de wijkkrant en een aantal online middelen waarmee het bestuur naar versterking zocht, zijn er nu dagelijks genoeg mensen aanwezig om gasten te voorzien van een kopje koffie, een schoon wasje, het bedienen van Winkeltje OOgst en alle andere werkzaamheden die er nodig zijn om de huiskamer te runnen.

Wijkwinkel 2.0

Zoals we weten, de Wasplaats is meer dan een wasserette. De zakelijke was voor lokale (horeca) bedrijven is ondertussen uitbesteed aan een kleine ondernemer die gebruik maakt van de wasmachines. Voor kleine wasjes van bewoners stropen de gastvrouwen hun mouwen nog wél op. Maar het is belangrijk dat zij beschikbaar blijven voor de huiskamer, het winkeltje of bezoekers van de maandelijks wisselende tentoonstelling. De wasjes doen zij dan tussendoor.

Heb je vragen over je straat, je stoeptegel of anderszins wat met het wonen in de wijk te maken heeft? In de Wasplaats is altijd iemand aanwezig die probeert je daarmee verder te helpen; net zoals vroeger in de wijkwinkel.

Voorjaarskledingbeurs

Tijdens de wintermaanden is De Wasplaats op zaterdag gesloten, maar op zaterdag 9 maart even niet: dan is er weer een kledingbeurs die het verfriste team van De Wasplaats organiseert. De opbrengst komt ten goede aan De Wasplaats, de huiskamer van Klarendal, meer dan een wasserette en altijd een vrijwilliger aanwezig om de weg te wijzen door het dagelijkse leven: een sociale VVV.

Deze zaterdag ontvangt het team van De Wasplaats je graag tussen 10:00u en 14:00u om lekker te komen snuffelen tussen de kleding en het voorjaar mee af te trappen.

Bekijk verder de website van De Wasplaats.


« naar overzicht