Het KinderWijkTeam houdt de stad schoon

woensdag, 10 april 2019

In de tweede helft van de maand maart van dit voorjaar, werd de Arnhemse afvalestafette georganiseerd. Partner in de Arnhemse afvalestafette is het KinderWijkTeam, een educatief team wat rondom het thema natuur, milieu en zwerfafval leerzame activiteiten organiseert voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Op de website www.hetkinderwijkteam.nl staan alle initiatieven van de afvalestafette en de Landelijke Opschoondag  van dit jaar geïnventariseerd op een digitale plattegrond.

Daarnaast stuurde het KinderWijkTeam tijdens de week meerdere groepen kinderen aan om in hun vrije tijd de eigen wijk op te schonen van zwerfafval. Uiteindelijk heeft mede door de kinderen de afvalestafette 21,5 kuub zwerfafval in Arnhem opgehaald!

Wekelijks KinderWijkTeam

De teams van het KinderWijkTeam trekken echter wekelijks vanaf wijkcentra, scholen en MFC’s  de wijken in, om gewapend met knijpers en vuilniszakken zwerfvuil op te ruimen. Er zijn KinderWijkTeams actief in Klarendal, Malburgen/Immerloo, Presikhaaf, het Arnhemse Broek, Malburgen West en De Laar Oost. Alle teams worden ondersteund door bijvoorbeeld het kinderwerk van Rijnstad of het Sportbedrijf.

Na tien middagen afval prikken in de wijken van de stad, worden de kinderen beloond met een uitstapje naar een educatief museum in Arnhem. Het KinderWijkTeam wordt mede mogelijk gemaakt door de Teams Leefomgeving van de gemeente Arnhem.

Bewust van natuur en milieu

De thuisbasis van het KinderWijkTeam is aan de Akkerwindestraat in Malburgen, waar in samenwerking met partners nog andere activiteiten worden ontwikkeld, zoals doe-excursies naar de nabije natuur (Stadsblokken Meinerswijk), of workshops om van plastic weer nieuwe producten te maken. Al deze activiteiten worden bedacht om kinderen bewuster te maken van natuur en milieu.

Nieuwsgierig? Zou  je willen aansluiten bij een bestaand KinderWijkTeam? Of omarm je dit initiatief als particulier, organisatie of als basisschool? Maak contact met initiatiefnemer Mike Hoose via [email protected]


« naar overzicht