Ga je mee op reis?

vrijdag, 25 september 2015

In oktober en november gaan wijkbewoners van Klarendal met elkaar op pad om een moskee, een synagoge en een kerk te bezoeken. Samen willen zij meer kennis krijgen van de drie grote godsdiensten islam, christendom en jodendom en op die manier met elkaar in gesprek komen.

Datums bezoeken

Moskee:              Vrijdag 9 oktober, 9:30 tot 11:00 rondleiding en tot 11:30 nagesprek

Synagoge:          Donderdag 22 oktober, zelfde tijd

Kerk:                     Donderdag 5 november, zelfde tijd

Wij verzamelen telkens om 9.00 uur in het MFC Klarendal en lopen samen gezellig naar het gebedshuis toe.

Op Donderdag 19  november, zelfde tijd is de afsluiting van het project in MFC Klarendal.

Wilt u mee op reis, geeft u dan op

Heeft u interesse om de drie gebedshuizen te bezoeken? Of weet u andere volwassenen die hiervoor interesse hebben? Opgeven kan door een mail te sturen naar irgklarendal (a) gmail.com onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Achtergrond

Gelijktijdig met deze bezoeken start het project Abraham‐Ibrahim, waar de groepen 7/8 van de basisscholen KunstRijk en Ibn‐I‐Sina aan mee gaan doen. In dit project gaan de kinderen op een open manier ervaren dat er overeenkomsten en verschillen zijn tussen het Jodendom, de Islam en het christendom. Net als de volwassenen zullen de kinderen samen met de leerkracht een moskee, een synagoge en een kerk bezoeken.

Het project is een gezamenlijke activiteit van de basisscholen KunstRijk en Ibn‐I‐Sina, Villa Klarendal en de Turkse vrouwengroep van Rijnstad, ondersteund door de coördinator bredeschool en Lava Jeugdwerk.

Meer informatie bij: Songul Gurses (Rijnstad) / Rick Jansen (Villa Klarendal) / Marij Snel (coördinator brede school)


« naar overzicht