Dans- en muziekschool in de Sint Janskerk

maandag, 01 april 2019

Aan het begin van 2019 is de Sint Janskerk aan de Verlengde Hoflaan van eigenaar veranderd. De nieuwe eigenaren hebben een haalbaarheidsonderzoek lopende op dit rijksmonument en ondertussen is het tijdelijk in gebruik genomen door Ritmiek Dans en Muziek. Op zaterdag 6 april is het zover. Dan wordt de Sint Jan de Doperkerk omgedoopt tot dans- en muziekschool tijdens de open dag. De open dag is van 10:00 tot 16:00 uur. Om 10:30 uur zal wethouder dhr. de Vroome de dans- en muziekschool officieel openen.

Een maand geleden ontving Ritmiek Dans en Muziek de sleutel van de kerk. Na een maand hard klussen kan zaterdag het resultaat worden bewonderd. Daarnaast zal er de mogelijkheid zijn om instrumenten te proberen, te dansen op de nieuwe dansvloer, te luisteren naar de muziek en informatie te krijgen. Uiteraard met een kopje koffie, thee en limonade.

Open dag en grote opening: Zaterdag 6 april 2019 van 10:00 tot 16:00 uur. Locatie: Verlengde Hoflaan 74 in Arnhem.

Voor vragen kunt u terecht op: www.ritmiekmuziek.nl of bellen naar 06-51940757 (Mariska Aalders).

Uit het persbericht:

Ritmiek Dans en Muziek is de nieuwe dans- en muziekschool in de wijk en voor de wijk, een ontmoetingsplaats en groei plaats voor onze leerlingen van jong tot oud en van alle lagen van de bevolking. Wij zijn ook bezig met het Wijkteam samen projecten te ontplooien voor de sociale klasse.

Zo ook gaan wij activiteiten organiseren speciaal voor de mensen in de wijk Klarendal / Modekwartier en de omliggende wijken. Wij hopen hiermee een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenhang en een positieve sfeer in de wijk. Voor mensen met lagere inkomens zijn onze lessen toegankelijk met een Gelrepas.

Op deze open dag is er de mogelijkheid om de instrumenten waarin wij lessen geven uit te proberen, vragen te stellen aan onze docenten, te genieten van muziek en dans en natuurlijk een blik te werpen in de mooie kerk waar wij ons in ieder geval de komende 18 maanden vestigen. Tijdens de open dag zijn er leuke activiteiten voor kinderen.

Ritmiek Dans en Muziek is sinds 2009 actief in de gemeente Renkum en breidt nu uit naar Arnhem met meerdere leslocaties.

Lessen die onder andere gegeven gaan worden zijn muziek- en danslessen voor jong en oud. Daarnaast organiseren wij regelmatig speciale middagen en avonden op het gebied van muziek en dans, workshops, projecten, knutselmiddagen, voorstellingen en yoga. Kortom, genoeg te beleven en veel te doen.


« naar overzicht